Önszeretet egyszerűen

Zalaba KrisztiánBoldogság, Intuíció, Jelenlét, Önfejlesztés

Az önszeretet nem csupán rólunk szól. Ha odafigyelünk a saját igényeinkre és megadjuk önmagunknak mindazt, amit a legteljesebb szívünkből szeretnénk, akkor az így keletkezett energiából könnyedén tudunk másoknak is tovább adni.

Ebből a nézőpontból vizsgálva, az önszeretet a környezetünkkel való harmonikus működés egyik alapvető eleme.

Önzőség lenne magunkat tenni az első helyre?

A kérdésre a tetteink mögött meghúzódó szándék fogja megadni a választ, és az, hogy milyen formában tudjuk kifejezni mindezt a másik személy számára.

Nézd meg a 10 perces kedvcsináló videót az adásból:

Az életet érdemes áthelyezni a “mit kaphatok” nézőpontról a “mit adhatok” felé. Teljesen átalakul egy kapcsolódás minősége, ha úgy tekintek rá, hogy mi az, amit én adni tudok a másiknak. Ebben a kölcsönösségben természetes módon megjelenik, hogy kapni is fogunk, ugyanakkor ez már a tiszta szeretet energiájából táplálkozik, nem pedig az elvárásokból.

A tudatos párkapcsolat varázsa adásunkban a társas kapcsolódás fókuszával részletesebben beszélünk az “adni” témájáról, ugyanakkor ez a koncepció érvényes az élet bármely területére, munkabeli kapcsolatokra, illetve a családra is.

Ha a végtelen lehetőségekből, a belső csendünkből hagyjuk felmerülni azt, ami a legjobb lenne számunkra – és közben az önszeretet energiájával ráirányítjuk a figyelmünket -, akkor egészen könnyedén valósulhat meg minden álmunk.

A valódi önszeretet feltétel nélküli, és még a kevésbé “csillogó” szakaszokban is jelen van.

Valójában mindig tudjuk, mit célszerű tennünk egy adott helyzetben, csak sokszor azt hisszük, hogy nem látunk tisztán, vagy éppen önmagunkat limitáljuk és szorítjuk szabályok közé. Vajon tényleg célravezető nem megadni magunknak azokat a dolgokat, amire úgy mélyen, tiszta szívünkből vágyunk…?

Az önszeretet témáját járjuk körbe a Semmittevés Podcast harmincharmadik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hol van az egészséges határ önmagunk előtérbe helyezése és a környezetünkkel való harmonikus élet között?
  • Mit érdemes tenni, ha megjelenik az önszeretet kapcsán az önzőség fogalma?
  • Hogyan tudjuk még jobban szeretni önmagunkat?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (20 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: