Tudatos ünneplés

Zsapka AnnaElengedés, Életmód, Jelenlét, Önfejlesztés

Amikor megjelenik annak az érzete, hogy többet érdemelsz, mint amit kapsz, akkor érdemes lehet kicsit megállni és észrevenni azokat a dolgokat, amik körbevesznek téged. Ez a tudatos ünneplés, amikor felfedezzük a sok apró csodát, szuper pillanatot amit megünnepelhetünk mindenfajta ok nélkül.

A világ egyre gyorsul, amihez mi is adaptálódni szeretnénk. Ez sokat változott az elmúlt években, de vannak olyan dolgok is amelyek változatlanok. Ilyen az öröm, amit az ember és a természet kapcsolata képes felszínre hozni. A tudatos ünneplés ebben a formában, azt jelenti, hogy elkezdesz más életet élni, mint eddig.

Amikor elkezdesz más választásokat hozni, azok az eddigiektől eltérő lehetőségeket nyitnak ki. Az új lehetőségek vadiúj gondolatokat hoznak magukkal, a gondolatok érzéseket. Az új érzések új cselekvésekre ösztönöznek, ezek pedig új eredményekkel fognak szolgálni.

Legyen szó a családról, saját magadról, az élet bármely aspektusáról, ezt a körforgást bármikor elő tudod idézni, így pedig mármit újra tudsz formálni az életedben.

Tudatos ünneplés, ami minden pillanatban lehetséges

Ünnepelni mindig van mit. A tudatosság ebben a tekintetben azt jelenti, hogy minden pillanatot ünnepelhetünk. A külvilágnak semmi köze ahhoz, hogy mi mennyit és mit ünneplünk meg. Ez sokkal inkább egy belső elhatározás, hogy igen, én ünnepelni fogom az életet.

Az ünneplés azt jelenti, hogy átadod magad az élet élvezetének, követed az örömöt. Csinálj olyan dolgokat, amik örömet okoznak neked. Ami jól esik, azt hozd be az életedbe, mindenféle egyéb indok vagy kifogás nélkül.

Az öröm képesége egy fejleszthető izom. Minél inkább gyakorlod, annál éberebbé válsz rá és annál inkább észreveszed, hogy választhatod az örömöt bármely pillanatban.

Az előttünk álló ünnepi időszak remek lehetőség arra, hogy átéljünk valami egészen mást, mint valaha korábban.

Ha úgy érzed Te is erre vágysz, szeretettel ajánlom figyelmedbe az Életed legjobb karácsonya – exkluzív workshopot. A 3 órás program hasznos eszközöket és sok-sok tudást tartalmaz. Élőben is részt vehetsz, vagy bármikor visszahallgathatod a felvételt.

Milyen lépéseket tehetünk, hogy több ünnep legyen az életünkben?

  • Határozd el reggelente, hogy ez a napod ünnep lesz!
  • Ismételd ezt a következő 30 napban!
  • Csak figyeld mi történik a következő időszakban, milyen változások jönnek az életedben.

Ünnepelj mindent! Bármilyen hétköznapi tevékenység lehet ünnep. Olyan ez, mint egy szemüveg – felveszed és másképpen látod a világot. Mindannyiunkban ott van a képesség, hogy ünnepeljünk – a valódi kérdés az, hogy mi a választásod.

Az örömöt követ minden – pénz, tudás, új választások, egészség, egyensúly. Ezeket pedig Te magad teremted meg önmagad számára.

A Semmittevés Podcast 69. adásában a tudatos ünneplés témáját fejtem ki. Ebben az adásban arról hallhatsz, hogy:

  • Mit jelent a tudatosság az ünneplés kontextusában?
  • Mit jelent az ünneplés a tudatosság kontextusában?
  • Hogyan lehet jobban jelen lenni a családi aszalnál az ünnepek során?
  • Milyen lépéseket tudunk megtenni, hogy több ünnep legyen az életünkben?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (22 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: