Elvonulás a mélyebb önismeretért

Zalaba KrisztiánBoldogság, Intuíció, Jelenlét, Meditáció, Spiritualitás

Egy elvonulás új dimenziókat tud kinyitni a világunkban a mélyebb önismeret felé.

A spirituális út egy adott pontján természetes módon jelenik meg bennünk az igény arra, hogy egyedül vagy akár társaságban elvonuljunk valahová, ahol távol vagyunk a világ zajától. Az ilyen élmények szépen tudják támogatni a belső folyamatainkat, és lendületet adni ahhoz, hogy megtörténjen az a személyes transzformáció, amire igazából vágyunk.

Akár van tapasztalatod az elvonulásokban, akár csak most szeretnél belevágni a dologba, ez a podcast adás érdekes információkat tartogat számodra. Hallhatsz arról, hogy milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a megfelelő elvonulást, illetve, hogyan lehet az elvonulás élményeit integrálni a hétköznapokba.

Igazán felemelő élmény tud lenni egy-egy több napos elvonulás, ám a kérdés az marad, hogyan hozzuk le a mindennapok szintjére a változásokat. Akkor válik igazán hasznossá egy ilyen esemény, amikor az átélt élményeket, jelenlétet, és “belső ragyogást” az egyszerű hétköznapokra is ki tudjuk terjeszteni, és így boldogabban, tudatosabban élünk.

A beszélgetés alatt szó esik a jógáról és jógatáborokról, illetve mesélünk az eddig átélt, izgalmasabb spirituális élményeinkről is.

Az igazi transzformáció akkor jelenik meg, amikor elmosódik a határ az elvonulás és nem-elvonulás között, és így a leghétköznapibb dolgokban is meglátjuk a csodát.

Az elvonulások kulcsa 🗝️

Az elvonulások remek lehetőséget kínálnak a jelenlét gyakorlására és tudatosság elmélyítésére, ám érdemes megfigyelnünk magunkban azt, hogy honnan ered a hívás az elvonulásra…

Úgy érezzük, hogy muszáj eltávolodni a jelenlegi életünktől? Esetleg csak a tiszta kíváncsiság van bennünk, hogy mit tud adni egy elvonulás?

Ha menekülni szeretnénk az aktuális élethelyzetünk elől, akkor más eredményt fogunk kapni, mint amikor a nyitottság vezet. Természetesen mindegyik opció rendben van, ugyanakkor fontos, hogy éberek legyünk arra, mi az indíttatás.

Az elvonulás témájával foglalkozunk a Semmittevés Podcast harmincnyolcadik adásban, ahol szó esik arról, hogy:

  • Miért is vonulunk el azon túl, hogy kiszakadjunk a pörgésből?
  • Kiknek ajánlott az elvonulás?
  • Hogyan érdemes elindulni kezdőként, és milyen hosszú elvonulást érdemes választani?
  • Mi történik egy-egy ilyen esemény alatt?
  • Ismerd meg a személyes élményeinket az elvonulásokról.

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (30 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: