Digitális Minimalizmus, avagy a “kevesebb több” ereje az online világban – 4. adás

Zalaba KrisztiánÉletmód, Intuíció, Jelenlét

A digitális minimalizmus fontossága egyre csak kiterjed a mindennapokban, hiszen elképesztően sok impulzus ér mindenkit az online világban.

Az Instagram sztorik, a Facebook posztok, a YouTube videók, és az a sok-sok reklám és hír, ami napi szinten elénk kerül, mind a figyelmünkért versenyzik…

A figyelmünk pedig a legértékesebb erőforrásunk.

Az az energia, amit a mindenféle írások és képek átgörgetésére fordítunk (és amire sokszor még csak nem is vagyunk igazán kíváncsiak), azt más valamire is lehet irányítani, ami által könnyen azt tapasztalhatjuk, hogy sokkal boldogabban élünk és felerősödik az intuíciónk.

Persze nem szükséges rögtön átesni a másik oldalra, és minden csatornán elvágni magunkat a világtól, hiszen a lényeg nem abban áll, hogy lekorlátozzuk magunkat, hanem sokkal inkább abban, hogy tudatos döntéssel megválasszuk, miről, mikor és hogyan szeretnénk értesülni.

A digitális minimalizmus témáját járjuk körbe a Célravezető Semmitevés podcast negyedik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan lehet pár egyszerű lépéssel megszűrni azt a rengeteg információt, ami napi szinten árad felénk
  • Hogyan vezettük ki mindketten az életünkből a lényegtelen dolgokat, ami által megmutatkozhatott az, ami igazán fontos
  • Mihez kezdjünk a FOMO-val, vagy azzal a félelemmel, hogy ha nem követjük a fejlemények, akkor lemaradunk valamiről.

Íme egy kis kedvcsináló részlet:

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (29 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: