Prioritások az életben, munkában, kapcsolatokban – 9. adás

Zalaba KrisztiánCselekvés, Jelenlét, Önfejlesztés

Prioritások az életben

A prioritások tisztán megmutatják nekünk, hogy mire tekintünk értékként az életben.

Sok esetben azt figyelhetjük meg, hogy nincs összhangban az, amit mondunk, hogy fontos, illetve az, amit cselekszünk – ez pedig komoly belső feszültséget hoz magával. A prioritások éppen ezért mélyebb szinten is támogatnak abban, hogy rálássunk a tudattalan működéseinkre.

Amikor valami elcsúszik az életünkben, akkor érdemes feltenni magunknak a kérdést:


”Tényleg azokat a dolgokat teszem, amelyekről mondom, hogy fontos?”

Ha őszintén és nyitottsággal nézünk rá erre, akkor észrevehetjük, hogy hajlamosak vagyunk a lényegtelen dolgokat előtérbe hozni, és lemondani arról, ami fontos.

A prioritások éppen ezért az a téma, amivel érdemes napi szinten foglalkozni – legyen szó a munkabeli prioritásokról, az emberi kapcsolatainkról, vagy akár az olyan dolgokról is, mint például a kreativitás megélése.

Az, hogy mi fontos számunkra, viszonylag lendületesen átformálódhat. Célszerű időnként felülvizsgálni, hogy azok a dolgok, amelyekre korábban prioritásként tekintettünk, továbbra is lényegesek-e, vagy inkább csak kényszeresen ragaszkodunk valami olyasvalamihez, ami már kevésbé szolgál bennünket.

A prioritások témáját járjuk körbe a Semmittevés Podcast kilencedik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan tudatosítsuk, hogy mi az, ami valójában fontos számunkra
  • Hogyan priorizáljunk akkor, amikor nagy a katyvasz az életünkben (és mennyire legyünk rugalmasak a prioritásainkkal)
  • Hogyan jelöljük ki a határokat úgy, hogy az ne sértsen másokat

Íme egy kis kedvcsináló részlet:

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (31 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: