Spiritualitás és Biznisz: Hogyan férnek össze egymással…? – 14. adás

Zalaba KrisztiánCselekvés, Jelenlét, Spiritualitás

Spiritualitás és Biznisz

A spiritualitás és biznisz összefonódása bőven több annál, mint ami a felszínen megmutatkozik.

Elsőre talán úgy tűnik, hogy nehezen összeegyeztethető ez a két terület, ám ha kicsit mélyebbre ásunk, akkor megláthatjuk, hogy valójában minden vállalkozás hátterében a spiritualitás áll. Amikor nem bontjuk szét őket, akkor ráláthatunk arra, hogy a biznisz építése is kapcsolódás egy mélyebb dimenzió felé.

Érdemes túllátni a szavakon, és inkább arra figyelni, hogy milyen szellemiség hat át egy-egy vállalkozást.

Nem pusztán attól vállalkozás a vállalkozás, hogy üzleti tevékenységet folytat, hanem attól is, hogy meghatározott értékek mentén épül, és emellett örömöt, boldogságot, fellendülést hoz mások életébe.

Nézd meg a kedvcsináló videót az adásból:

Fontos, hogy Szívből indítsuk el a vállalkozásunkat, ugyanakkor legalább annyira lényeges szempont az is, hogy az elme eszközét használva tervezhetővé, mérhetővé és tudatosan skálázhatóvá tegyük a bizniszt, amin éppen dolgozunk.

Bár elsőre nehéznek tűnhet egy új vállalkozás felépítése, a folyamat kibontakozása során érdemes odafigyelni arra, hogy türelmesek legyünk.

Amikor felesleges elvárások nélkül, a jelenlétből hagyjuk előemelkedni a dolgokat, akkor a vállalkozásunk az inspiráció és áramlás színterévé válik. A spiritualitás már nem pusztán egy fura kifejezés lesz, hanem megértjük és megtapasztaljuk, hogy a világon valójában minden spirituális.

Igen, még egy vállalkozás építése is.

A spiritualitás és biznisz kapcsolatának témáját járjuk körbe a Semmittevés Podcast tizennegyedik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan kapcsolódik össze ez a kettő terület
  • Hogyan hatja át a vállalkozásokat a szellemiség
  • Hogyan menedzseljük mi a saját vállalkozásainkat

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (35 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: