Hivatás és Karrier: Hogyan álljunk rá a saját pályánkra? – 15. adás

Zalaba KrisztiánBoldogság, Jelenlét, Önfejlesztés

Hivatás megtalálása, karrier, útkeresés

A hivatás és karrier területén rendkívül fontosak az értékek, hiszen hosszabb távon egyedül olyan tevékenységet vagyunk képesek folytatni, amelyhez mélyebb szinten is jelen van a kapcsolódás.

Ha a saját belső értékeinkből indulunk ki, és ezekhez illő állás keresünk, akkor sokkal könnyebbé válik megtalálni a megfelelő céget, mint ha csak elérhető pozíciókat böngésznénk…

Az örömteli hivatás és karrier kiindulópontja, hogy tisztában legyünk azzal, számunkra mi az érték.

Lehet, hogy ez a becsületesség, a segítőkészség, vagy akár a precizitás – bármi is legyen, érdemes tudatosan összegyűjteni (és akár leírni) ezeket, hogy tisztán láthatók legyenek.

Nézd meg a kedvcsináló videót az adásból:

A hivatás és karrier területe éppen ezért bőven több annál, mint ami a felszínen megmutatkozik.

Amennyiben valaki egyéni vállalkozás indításában gondolkodik, ott szintén nagyon fontos szerepet játszanak az értékek, hiszen ezek szavak nélkül is tükröződnek a bizniszen.

Azok a vállalkozások, amelyek mélyebb szinten is foglalkoznak az értékeikkel, és ezt tudatosan kommunikálják, ott érezhető egyfajta “másság”.

Az értékek megosztásával sokkal könnyebben megtalálják egymást a megfelelő felek, és így nem pusztán egy üzleti tranzakció jön létre, hanem egy olyan kapcsolódás, amely mindkettőjük számára örömöt biztosít.

A hivatás és karrier témáját járjuk körbe a Semmittevés Podcast tizenötödik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan találjunk rá arra, amiben a természetünknél fogva jók vagyunk
  • Mihez kezdjünk azzal, ha éppen úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön
  • Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy tényleg azt csináljuk, ami a hivatásunk

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (22 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: