Élvezni a bizonytalanságot vagy szorongani az ismeretlentől…?

Zalaba KrisztiánBátorság, Cselekvés, Elengedés, Jelenlét

Élvezni a bizonytalanságot azt jelenti, hogy kényelemben tudunk lenni a váratlanul felmerülő külső történésekkel, és meg tudjuk látni benne a növekedés igazán felpezsdítő lehetőségét. 

Mindannyiunk életében eljöhetnek olyan helyzetek, amikor a stabilnak gondolt dolgok megbomlanak, akár szétesnek.

Mégis hogyan tudunk ilyenkor megmaradni a középpontunknál? Hogyan tudunk lelkesedéssel tekinteni az előttünk álló kihívásokra?

Egészen új tapasztalatokat hozhat, ha beengedjük az életünkbe a spontaneitást.

A felfedezés élménye korábban nem látott utakat világíthat meg számunkra, és átmozdíthat a bizonytalan helyzetből eredő frusztráción. Ilyen formán könnyedén magasabb szintre emelkedhet a cselekedeteink minősége is, hiszen lehetőségünk nyílik rá, hogy a belső nyugalmunkból, középpontunkból cselekedjünk.

Amikor valóban képesek vagyunk magunkat beleengedni a bizonytalanságba, találkozhatunk azokkal a szerepekkel is, amelyekkel önmagunkat azonosítottuk, illetve azokkal az esszenciális dolgokkal is, ahová tényleg vissza tudunk nyúlni, amikor minden más külső tényező bizonytalanná válik.

Előfordulhat, hogy kihúzzák a lábunk alól a biztos talajt, de az is lehet, hogy belülről érkezik a vágy a változásra.

Érdemes ilyenkor egyet hátra lépni és éberséggel megfigyelni, hol van az áldás ebben a helyzetben. Ezt követően pedig lelkesedéssel követni a belső hangot és végső soron élvezni a bizonytalanságot.

A viharos időszakok ⛈️ után egy mélyebb béke vár ránk ☀️

Sok esetben a viharos időszakokat követő napsütés világítja meg azt, hogy a korábbi formája a biztonságunknak csupán illúzió volt, és van ott valami mélyebb, stabilabb: Önmagunk megrendíthetetlen kapcsolódása a Jelen Pillanattal.

Könnyen lehet, hogy ez a helyzet fogja jelenteni számunkra a lehetőséget, ami miatt rá tudunk állni a saját pályánkra és újra növekedési szakaszba léphet az életünk. Habár a változás bizonyos szempontból fájdalmas lehet, de érdemes feltennünk a kérdést, hogy nem éri-e meg hallgatni a belső hangra és menni tovább az utunkon?

A Semmittevés Podcast harmincötödik adásában arról beszélgetünk, hogyan tudjuk élvezni a bizonytalanságot, amit egy személyes történeten keresztül hozunk felszínre. Ebben a részben szó esik arról is, hogy:

  • Mi az, amitől biztonságban érezzük magunkat?
  • Valójában mit ad nekünk a biztonság?
  • Hogyan tudjuk megtartani a belső stabilitást bizonytalanabb helyzetekben?
  • Mit érdemes tenni, ha azt érezzük felmerült bennünk a vágy a továbblépésre?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (26 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: