Együttműködés és a közös alkotás csodája ✨

Zalaba KrisztiánBátorság, Boldogság, Cselekvés, Jelenlét

Az együttműködés lehetőségére életünk különböző szakaszaiban valószínűleg egészen másképp fogunk tekinteni.

Lehet olyan szakasz, amikor a sikereinket abban mérjük, hogy mennyire tudunk önállóan megvalósítani dolgokat, valamikor pedig természetes módon merül fel bennünk az igény egy gyümölcsöző együttműködésre.

Mégis hogyan érdemes nekiállni egy ilyen kapcsolódásnak és mit hozhat az életünkbe egy-egy új együttműködés?

Egy másokkal közös projektnek az elme szintjén is neki lehet állni, feladatokat és egymás erősségeit latolgatva. Ettől sokkal célravezetőbb, ha egy mélyebb kapcsolódásból indulunk ki az adott személlyel.

Sokkal fontosabb a “kivel”, mint a “mit”.

Amikor megjelenik bennünk az együttműködés iránti igény, vizsgáljuk meg őszintén, hogy valójában kapni szeretnénk vagy adni. Ez utóbbi minden bizonnyal egy sokkal emelkedettebb létállapothoz és ragyogóbb együttműködéshez vezet, hiszen mentes lesz a feltételektől és az elvárásoktól.

(Hamarosan érkezik a videó!)

Az élet természetes áramlásában minden bizonnyal fel fognak merülni nehezebb helyzetek is az együttműködés során, és valószínűleg a közös munkába tett energia nem lesz mindig teljesen egyenlő. A végtelen lehetőségek világában az ilyen helyzetekre úgy is tekinteni, mint egy egészséges körforgásra, ahol az energia globálisan mindig kiegyenlítődik.

Minél többet adok, annál többet fogok kapni – jóllehet, nem attól a személytől, akinek többletet adtunk. 

A sikeres együttműködés kulcsa 🤝

Vétek lenne a sikert a célok elérésére redukálni, amikor egy sikeres együttműködés tele lehet örömmel, boldogsággal és könnyed alkotással. Ennek megélése maga a bőség!

Az is elengedhetetlen, hogy az ilyen kapcsolódásokból származó ötleteket és inspirációkat le tudjuk hozni a “kézzel fogható”, fizikai valóságba is.

Érdemes megélni az együttműködés csodáját úgy, hogy közben nem csupán a célokon pörgünk. A jelen pillanat fogja megsúgni azt, hogy milyen alkotás szeretne megjelenni rajtunk keresztül. Tekintsünk a teljes folyamatra szívből jövő inspirációként, és inkább azt nézzük, hogy mit tudunk beletenni. Amikor pedig már megszolgálta az együttműködés a feladatát, ugyanolyan szeretettel engedjük el és lépjünk tovább, amilyen lelkesedéssel teremtettük.

A tudatos együttműködés és társteremtés témáiról beszélgetünk a Semmittevés Podcast negyvenegyedik adásában, ahol megismerheted:

  • Hogyan kezdjünk neki egy örömteli együttműködésnek?
  • Mi a siker és a hatékonyság kulcsa a közös társteremtés során?
  • Mik lehetnek a baljós dolgokat jelző “RED FLAG”-ek és hogyan vegyük észre őket? 🚩
  • Érdemes mindenképpen társat keresni egy projekthez vagy először próbáljuk meg egyedül?
  • Hogyan tekintsünk egy társulásra még mielőtt nekikezdünk?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (38 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: