Továbblépés és új kezdet

Zalaba KrisztiánBátorság, Boldogság, Cselekvés, Elengedés, Jelenlét

A továbblépés képessége igencsak fontos, ha könnyedséggel szeretnénk előre haladni az utunkon.

A változás próbára tehet bennünket, hiszen olyan belső programok kapcsolhatnak be, amelyek visszaterelnek a régi, ismert, komfortos pályára. Éppen ezért fontos tudatosítani, hogy milyen irányba szeretnénk tovább lépni, és tiszta képet alkotni arról, hogy mit szeretnénk magunknak adni tiszta szívünkből.

Hogyan lehet szenvedés nélkül meghozni a növekedésünkhöz szükséges döntéseket?

Leginkább úgy, hogy a figyelmünket a múlt helyett a jelen pillanaton tartjuk, és így kirajzolódik, milyen élet szeretne élni rajtunk keresztül.

Lényeges meghatározni, hogy hová szeretnénk eljutni, majd hagyni, hogy felfedjék magukat a soron következő lépések. Nem feltétlenül fogjuk látni a teljes folyamatot, ugyanakkor ahelyett, hogy ez megbénítana bennünket, inkább fordulhatunk kíváncsisággal is az ismeretlen felé. 

Azáltal, hogy tudjuk élvezni a bizonytalanságot, képessé válunk arra is, hogy sokkal rugalmasabban kezeljük az életünket, és bátrabb döntéseket hozzunk meg.

A továbblépés életünk minden területét áthatja 🧩

Hajlamosak lehetünk csak a nagy dolgokra figyelni, amikor továbblépésről van szó, ugyanakkor érdemes egységként tekinteni az életre, és azt is megnézni, milyen egyéb területeken célszerű újfajta működést elindítani.

Sokat segít, ha jó szokást alakítunk ki az elcsendesedésből, és időnként feltesszük magunknak a kérdést, hogy aktuálisan melyik az a terület, ahol érdemes továbblépnünk? 

Ahogy egyre gyakrabban megvizsgáljuk ezt, már azelőtt észrevesszük a változtatás szükségességét, mielőtt még valamilyen drámai dolog történne.

Egy adott ponton már nem lesz szükség több szenvedés okozó történésre, hogy változást indítsunk el, hanem a tudatosság által pontosan tudni fogjuk, hogy mit érdemes aktuálisan meglépnünk.

A Semmittevés Podcast harminckilencedik adásában megismerheted, milyen ereje van a tudatos továbblépésnek, és hogyan lehet az “elég jó” élettől előre haladni a “kiváló élet” felé.

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (24 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: