A számonkérés ereje

Zalaba KrisztiánBátorság, Cselekvés, Jelenlét, Önfejlesztés

A számonkérés ereje - Vári Balázs interjú

A számonkérés ereje abban rejlik, hogy meghatározunk magunknak egy pontos irányt, és olyan “rendszereket” építünk be az életünkbe, amelyek támogatják az előrehaladást.

Ez történhet olyan módon, hogy magunknak csináljuk, például egy Szokáskövető segítségével, ahol a naponta teljesítendő szokásainkat pipáljuk ki, ugyanakkor sokak számára hatékony módszer, ha megbíznak egy olyan külső személyt, akivel együttműködve sokkal mélyebb transzformációt érhetnek el.

Nézd meg a 12 perces kedvcsináló videót az adásból:

Amikor felfogadunk magunknak egy coach-ot vagy mentort, akkor egyben egy főnököt is felveszünk magunknak, aki számonkéri rajtunk a vállalásainkat.

Az elszámolhatóság jól tud működni egy olyan partnerrel is – legyen az egy jóbarát, élettárs vagy üzleti partner -, akivel hasonló céljaink vannak, és a számonkérésen túl akár tapasztalatcserével vagy szakmai javaslatokkal is támogatjuk egymás fejlődését.

A kívánt eredmények eléréséhez fontos összetevő a következetesség.

Éppen ezért van nagy ereje a számonkérésnek, hiszen így nem csak néha-néha teszünk valamit a céljainkért, hanem napi vagy heti szinten szembesítve vagyunk azzal, hogy tényleg azokat a dolgokat csináljuk-e, amelyekről mondjuk, hogy fontosak…

Legyen szó az életmódváltás témájáról vagy akár egy párkapcsolat fejlesztéséről, magunk határozzuk meg, hogy mely területen szeretnénk előre lépni, és milyen szokásokat, illetve rendszereket vezetünk be a fejlődésünkért.

Ebbe az adásba egy olyan mentort hívtunk meg egy beszélgetésre, aki aktívan alkalmazza ügyfeleinél a számonkérés eszközét, és így már pár hét vagy hónap alatt egészen komoly változások tudnak bekövetkezni.

👋 Vendégünk: Vári Balázs business mentor és life coach

Vári Balázs business mentorral és férfi kör vezetővel találkozhattál már egy korábbi adásban, ahol a férfiasság és férfivá válás témáját jártuk körbe, ám ezúttal az élet egy másik aspektusával foglalkozunk, ahol a számonkérés ereje kerül a fókuszba.

👉 Ajánlott adás: Férfiasság és a férfivá válás 3 lépése

Balázs life coach-ként és business mentorként is sokakat támogat az előrehaladásukban, amelyek fontos része a számonkérés is, így aki egy olyan mentort keres, aki komolyan számon is kéri a vállalt feladatokat, akkor érdemes felkeresni Balázst.

Ismerd meg Vári Balázs munkáját:

Instagram | Facebook | Weboldal

💬 Inspiráló beszélgetés a számonkérés erejéről

A számonkérés és számonkérhetőség témájával foglalkozik a Semmittevés Podcast harmincadik adása, ahol megismerheted:

 • Mi a teljesítménynövelés 2 oldala? (01:48)
 • Miért veszünk fel magunknak egy “főnököt”? (05:04)
 • A szabadság soha nem jár egyedül (09:30)
 • Hogyan alakul át a figyelem tudatossággá? (15:30)
 • Hogyan támogatja a pénzbeli ellenérték a cselekvést? (19:28)
 • Hogyan lehet tudatosan felépíteni az önbizalmat? (23:03)
 • Mi a coach vagy mentor valódi feladata? (31:33)
 • Milyen eszközök vannak a számonkéréshez? (34:24)

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (47 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

 • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
 • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
 • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: