A konzisztens gyakorlás átütő hatása 📈

Zalaba KrisztiánCselekvés, Életmód, Meditáció, Önfejlesztés

A konzisztens gyakorlás átütő ereje

A konzisztens gyakorlás életünk növekedésének táptalaja lehet. Ha nagyon apró tevékenységeket tudatosan ismételünk, azok könnyen kulcs szokásokká transzformálódnak és szinte észrevétlenül az elképzelt életünkbe repítenek bennünket.

A következetesség által a gyakorlással töltött napok nem összeadódnak, hanem összeszorzódnak.

Hogyan változtatja meg a hétköznapi működésünket a konzisztens gyakorlás?

A mindennapos, vagy rendszeresen ismétlődő gyakorlás segítségével valójában finomhangolhatjuk, saját magunkra formálhatjuk a rutinjainkat. Ha megvan az elköteleződés a gyakorlásunk felé, hogy minden nap beletesszük a figyelmet és az energiát, akkor megalapozzuk a fejlődésünket – függetlenül attól, hogy mi a gyakorlás tárgya.

Nézd meg a 12 perces kedvcsináló videót az adásból:

Legyen szó kreativitásról, párkapcsolatról vagy üzletről, a folyamatosan oda irányított energia tapasztalható változásokat fog hozni az általunk választott területen. Például minden nap 5 perc csendben üldögéléssel hamar megtapasztalhatjuk, hogyan hat ránk a meditáció ereje.

Mi segíthet a szokásaink kialakításában?

Adjunk teret a naptárunkban a gyakorlásainknak. Tervezzük be tudatosan a napjainkba és aköré szervezzük a többi feladatot. A tervezés mellett pedig hagyjuk meg a változás szabadságát is ezzel fejlesztve a rugalmasságunkat.

Használhatunk alkalmazásokat, emlékeztetőket, amelyek a kezdeti szakaszban nagyon sokat segíthetnek a támogató szokásaink kialakításában. Idővel viszont ezeket az eszközöket is engedjük el és hagyjuk, hogy beálljon az a tér az életünkbe, ahol mindezek automatikusan tudnak létrejönni.

Mi a konzisztens gyakorlás és a konzisztencia kulcsa? 🔑

Érdemes mindig megnézni, hogy az adott gyakorlással azon a pályán vagyunk-e, ami az elérendő cél felé vezet bennünket. Ha éberek és jelenlévők vagyunk, akkor szívből jövően meg tudjuk hozni a döntést a gyakorlásunk mellett még a nehezebb pillanatokban is.

A távolinak tűnő eredmények egészen apró lépésekből állnak össze. Ahogy napról napról ismétlünk néhány alap dolgot, azt vesszük majd észre, hogy a változás szenvedés nélkül is lehetséges.

A konzisztens gyakorlás transzformatív erejét jártuk körbe a Semmittevés Podcast 44. adásában, ahol hallhatsz arról, hogy:

  • Melyek azok a konkrét praktikák, amelyekkel fenntarthatjuk a konzisztenciát?
  • Mikor túl sok vagy túl kevés egy adott gyakorlás?
  • Mit tegyünk akkor, ha adott pillanatban éppen semmi kedvünk a gyakorlásunkhoz?
  • Mennyi gyakorlást szükséges a valódi változáshoz?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (32 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Ebben az adásban említésre került:

😌 Egy szuper eszköz a jó szokások kialakításhoz 👉🏻 közös gyakorlás a Backstage-ben

Nagy ereje van együtt csinálni a dolgokat. Ezért minden vasárnap a Backstage privát közösségében közösen egy vezetett gyakorlást végzünk, ahol először relaxálunk, majd utána feltöltődve, maximális jelenléttel határozzuk meg az előttünk álló hét fókuszát. Érdemes kipróbálni, mennyire más az, ha nem egyedül, hanem egy támogató közösség tagjaiként haladunk előre az úton.

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: