Egy kis pörgős sztorizás a tudatos semmittevés élményéről

Zalaba KrisztiánCselekvés, Elengedés, Életmód, Intuíció, Jelenlét

A tudatos semmittevés élménye

A tudatos semmittevés gyakorlásával a cselekvés is új szintre emelkedik az életünkben.

Amikor képessé válunk a cselekvő szerepéből egyik pillanatról a másikra hátrébb lépni, félretenni a feladatokat és átadni magunkat a felszabadító semmittevésnek, akkor vagyunk igazán szabadok.

Teljesen megváltozik az életünk, amikor kialakítjuk magunkban azt a képességet, hogy csettintésre el tudjuk engedni a dolgokat.

Gondolhatnánk, hogy két eltérő dologról van szó, amikor semmittevésről és cselekvésről beszélünk, ám éppen ahogy a Yin és a Yang minőségek, ezek nem kioltják egymást, hanem összhangba hozzák az életet.

Sokszor tapasztaljuk, hogy felpörögnek az életünkben az események, és azt érezzük, hogy nem tudunk – és nem is akarunk – leállni. Érdemes ilyenkor is tudatosnak lenni és teret hagyni a kiüresedésnek, ami által megmarad a flow állapot az életünkben.

Ha félünk attól, hogy nehéz lesz újra lendületet venni egy-egy lelassulós szakasz után, akkor nagy valószínűséggel valamilyen külső történés fogja behúzni a kéziféket, és akár hetekre levesz minket a pályáról. Amennyiben szabad akaratunkból – és nem valamilyen ellenállásból – tesszük félre a munkát, és olyannal foglalkozunk, amit szívből választunk helyette, akkor az élet akadály nélkül és végtelenül tud áramolni rajtunk keresztül.

✏️ A tervezés és tudatos semmittevés összhangja

Megvalósítható az az állapot, ahol egyszerre vagyunk intuitívek és tervezők. Ha bármilyen helyzetben a középpontunkban tudunk maradni és onnan cselekedni, akkor a végeredményben nem lesz feszítettség, hiszen a cselekvés ugyanabból a szabadságból nyilvánul meg, ahonnan az inspiráció felmerült.

Látszólag konfliktus lehet a tervezés és a spontaneitás között, a kulcs azonban a kettő harmonikus működésében rejlik. Fontos, hogy meglegyen a képességünk a tervezésre, illetve arra is, hogy eltérjünk a tervtől és csak úgy engedjük történni a dolgokat a maguk medrében.

Egy áramló életben nem vagyunk rabjai sem a túltervezésnek, sem a semmittevésnek.

Mindkettő szerves része a valóságunknak, és képesek vagyunk természetesen működtetni ezt a két aspektust. Érdemes megtalálni és használni a kapcsolót magunkban, amivel könnyedén váltunk az egyik állapotról a másikra.

A tudatos semmittevést felszabadító élményéről beszélgetünk ebben a podcast epizódban, ahol kibontjuk, hogyan van jelen a semmittevés az életünkben a sok-sok aktivitás és pörgés mellett.

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (21 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: