A rendszerezett élet szabaddá tesz

Zalaba KrisztiánBoldogság, Cselekvés, Intuíció, Önfejlesztés

A rendszerezett élet szabaddá tesz

A rendszerezett élet elhozza azt a szabadságot az életünkbe, amire vágyunk.

Néhány jól működő folyamat beépítése a mindennapjainkba egészen új szintre tudja emelni az egyes életterületeket – legyen szó a szokásainkról, a táplálkozásról vagy a társas és családi kapcsolatainkról.

A megfelelő rendszer abban is segít, hogy csökkenti a sok-sok felesleges gondolkodást.

Ha valamire egy hatékony rendszert építünk fel – ami a saját igényeinkre van szabva -, akkor azzal a területtel utána mentálisan sokkal kevesebbet kell foglalkozni. Így egy olyan tudatos működést alakítunk ki, ami az eleme a hatékonyságát szolgálja: produktívak vagyunk, jól érezzük magunkat és szárnyalunk.

Így összességében szabadságot és nem pedig kötöttségeket kapunk a rendszerünktől.

(Hamarosan érkezik a videó!)

Gyakorlati eszközök egy rendszerezett élet kialakításához  ⚙️

Érdemes kipróbálni például a szokáskövetést, ami által tisztább képet kapunk a saját belső működéseinkről, és meglátjuk, hogy az életünk mely apró elemein érdemes változtatnunk.

Amikor éberebbé válunk a szokásainkra és automata működéseinkre, elkezdhetjük az optimalizálást. Könnyen lehet, hogy már egyetlen apró dolog konzisztens gyakorlásával egyenesen megsokszorozódik a teljesítményünk a mindennapokban.

Sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy saját maguknak rendszereket alakítsanak ki…

Mégis miért szabályozzuk le magunkat feleslegesen?

A saját magunk számára kialakított rendszerben éppen az a szép, hogy meghozza a vágyott szabadságot, ami által azzal tudunk foglalkozni, amivel igazán szeretnénk és van elég időnk mindenre.

Megtapasztaljuk a tudatos élet felszabadító érzését.

A rendszerezett élet felé vezető úton fontos lépés az is, hogy a fizikai teret úgy alakítsuk magunk körül, hogy az a leginkább szolgálja a mindennapjainkat. Még akár az elmét is kondicionálhatjuk olyan formában, hogy egy adott térbe belépve bizonyos üzemmódba helyezkedjen.

Ha egy közeget sokáig csak egy dologra használunk – például a dolgozószobában csak fókuszáltan dolgozunk, és nincs filmnézegetés vagy telefonálgatás -, akkor idővel az elme automatikusan a kívánt állapotba kerül, és így nő a hatékonyságunk.

Hogyan alakíts ki egy rendszerezett életet? 🗂

Érdemes lebontani a szokásainkat apró részekre, és az alapoktól, logikusan összeállítani a saját rendszereinket. Nézzük meg mi az, amit szeretnénk, az hogyan működjön, és mik az elemei. Ezt követően formáljunk a kevésbé hatékony részeken, és szabjuk teljesen magunkra úgy, hogy örömöt szerezzen a keretek között való működés.

A jó rendszerek bennünket szolgálnak.

Egészen addig optimalizáljuk és finomhangoljuk kis lépésekben a rendszereinken, amíg azt érezzük, hogy teljesen gürdülékenyen működik minden, és így könnyűvé válik a flow állapot elérése.

A Semmittevés Podcast negyvenhetedik adásában a rendszerezett élet kialakításával és a rendszerkkel foglalkozunk, ahol hallhatsz arról, hogy:

  • Hogyan szolgálja az életüket egy-egy tudatosan kialakított rendszer?
  • Hogyan derítsük ki, hogy milyen rendszer való nekünk?
  • Hogyan tudjuk “mérni” a rendszerek hatékonyságát?
  • Hogyan kezdj neki a saját rendszereid kiépítésének?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (22 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Ebben az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: