Az összpontosítás művészete – 5. adás

Zalaba KrisztiánIntuíció, Jelenlét, Meditáció

Az összpontosítás művészete

Az összpontosítás művészete bőven többről szól, minthogy fókuszáltan tudjuk végezni a feladatainkat a mindennapokban.

Ha megtanulunk figyelni, akkor az egész életünk átformálódhat, hiszen a kiterjedő éberség magával hoz egy rendkívül fontos előnyt: sokkal tudatosabbak leszünk a mélyebb, belső világunkra.

Amikor tudatában vagyunk minden felbukkanó jelenségnek – gondolatnak és érzésnek -, akkor megvan az a szabadságunk, hogy azonosulás nélkül annak lássuk ezeket, amik: gondolatok és érzések színes táncának.

Az összpontosítás mindezek túl természetesen ahhoz is hozzájárul, hogy elkalandozás nélkül, fókuszáltabban tudjuk végezni a feladatainkat, illetve ne ragadjon magával a túl sok facebookozás vagy instagramozás.

Csodák várnak ránk, ha megtanuljuk tudatosan áramoltatni a figyelmünket, és a legszebb az egészben, hogy nem feltétlenül kell belefeszülni a “csinálásba”, hanem lehet könnyedséggel és áramlással is kezelni a dolgot.

Az összpontosítás művészetének témáját járjuk körbe a Célravezető Semmittevés Podcast ötödik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Milyen átalakító ereje van annak, ha naponta mindössze fél órára kimegyünk tudatosan és CÉLTALANUL sétálni
  • Hogyan hozzuk összhangba az életben a rugalmasságot a tervezéssel
  • Hogyan tartsuk meg a fókuszunkat még a gyakran “viharosnak” tűnő mindennapokban is

Íme egy kis kedvcsináló részlet:

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (30 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: