Tart, ameddig tart: Egy szemléletmód az elengedéshez

Zalaba KrisztiánBátorság, Boldogság, Elengedés, Jelenlét

Elengedés a gyakorlatban: A "Tart, ameddig tart" szemléletmód

Hajlamosak lehetünk a jó dolgokhoz ragaszkodni az életünkben, és sokszor az utolsó dolog, ami eszükbe jut, az az elengedés.

Ezek a keretek azonban sokkal inkább korlátoznak, és sok esetben elzárnak minket életünk kiteljesedésének lehetőségétől.

Milyen lenne az életünk akkor, ha minden csak addig lenne jelen, amíg valóban szolgál minket?

Mi van, ha mindennek van egy “lejárati ideje”, ami után inkább szenvedést hoz számunkra, mintsem fejlődést?

Amikor valamire úgy tudunk tekinteni, hogy “tart, ameddig tart”, akkor mindig frissen fogjuk látni azt. Minden nap lehetőségünk van újra választani, újra örülni annak, ami mellett döntöttünk és egy adott ponton akár elengedni is azt.

Ragaszkodás vs. elengedés 🪞

Amikor valamit sok éven keresztül ugyanúgy csinálunk, gyakran fel sem merül, hogy másképp is lehet. Ilyenkor fontos igazán az az éberség, ami által meglátjuk, hogy az adott pillanatban valójában mi működik nekünk.

Új dolgot választani először félelmetesnek tűnhet, pedig valójában a választásainkkal teremtünk.

A jelenlétünkön keresztül érdemes éberré válni és észrevenni, ha megjelenik a ragaszkodás. Azáltal, hogy meg tudjuk figyelni kívülről, teret képzünk a ragaszkodás és saját magunk között.

Amikor felmerül a félelem, mint visszatartó erő, érdemes feltennünk magunknak a kérdést: “Mi minden vár még rám, ha ezt a dolgot elengedem?”

Fontos elengedni és ugyanannyira fontos befogadni is.

Nyitottságban és jelenlétből létezni egyet jelent a szabad, izgalmas és fejlődésben teli élettel.

Ha magunkévá tesszük a “tart, ameddig tart” szemléletmódot, akkor észrevehetjük, milyen szép, hogy mindig minden előttünk születik meg. Ezáltal valóban virágozni fog az életünk, és mindent újként, önmagaként fogunk látni.

Lehetséges elengedni szenvedés nélkül? 🧐

A szenvedés addig tart, amíg helye van életünkben, vagy amíg az elutasításunkkal magunkhoz szorítjuk.

Ha hagyjuk a dolgokat olyannak lenni, amilyenek, akkor könnyedén vehetjük az akadályokat, hiszen tudjuk, hogy bármi is jön, úgyis elmúlik és minden változik. Így pedig könnyedséggel engedjük bele magunkat az élet csodálatos áramlásába.

Az elengedés egyféle szemléletmódjával foglalkozik a Semmittevés Podcast ötvenhatodik adása, amiből megtudhatod:

  • Hogyan tudunk nem ragaszkodni adott dolgokhoz?
  • Hogyan lehet az elengedés egy természetes képesség az életben?
  • Hogyan legyünk békében azzal, hogy minden”tart, ameddig tart”?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (15 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: