Tudatosság Podcast: A választásaink teremtenek – Erdélyi Nikolett és Dienes Maja interjú

Zalaba KrisztiánBoldogság, Elengedés, Interjú, Jelenlét

Tudatosság Podcast: Erdélyi Nikolett és Dienes Maja interjú


A tudatosság által kelnek életre a dolgok az éltünkben és általa szűnnek meg. 🌱

Mi van akkor, ha mindaz, amire a figyelmünket irányítjuk és ahogyan szemléljük a minket körülvevő világot, meghatározza az egész életünket?

Ha pedig így van, miért ne formálhatnánk az életünket olyanná, amit minden pillanatban boldogság élni?

Mi valójában a tudatosság?

A tudatosság magában foglal mindent, méghozzá ítélkezés mentes formában. Amikor nem ítélünk meg semmit, vagy legalább törekszünk az ítélkezés tudatosítására, egészen új perspektíva nyílik meg előttünk, ami elvezet bennünket egy könnyed és áramló élethez.

A hétköznapokban azt tanultuk meg, hogy mindenhez és mindenkihez ítélkezéssel kapcsolódjunk. Így akaratlanul is terheljük magunkat, a kapcsolatainkat és az egész környezetünket az előzetes koncepcióink okozta negatív energiával. Érdemes ezeket az előítéleteket egy ponton lebontani, ha úgy igazán jól szeretnénk érezni magunkat.

Nézd meg a 15 perces kedvcsináló videót az adásból:

Mindenkinek magának érdemes felfedeznie, hogy mi az, ami számára működik. Ebben praktikus gyakorlati eszközök lehetnek segítségünkre. Például, tegyük fel magunknak a kérdést:

Itt és most, mi az, ami működik számomra?

Ha ezt választom, milyen lesz az életem?

Amikor tudatosan, a jelen pillanatból választunk, megváltoztatjuk az univerzum szövetét és a dolgok a választásaink köré rendeződnek. Ez a hétköznapi valóságon túli valóság az a tér, ahol a korábban elképzelhetetlennek tűnő dolgok megvalósulnak és ahol nincsenek korlátok.

A tudatosság és a választás hatalma ⚖️

Figyeljük meg, hogy mi az, ami a mi világunkban igaz. Minden ami könnyebbséget hoz, az igaz számunkra. Minden ami összehúz, az nem igaz.

A gyakorlati eszközök által a magasztos, de sokszor nehezen használható filozófiai gondolatokból megélés válik, és így a tapasztalat transzformációhoz vezet.

Amikor igazán éberek vagyunk a belső világunkra, könnyen megmutatkozik milyen sok választásunk van. A mi feladatunk, hogy megtanuljunk választani és használni a belső iránytűnket, amit követve egy csodás, boldog életet tudunk teremteni.

Ha a kapcsolódásainkban, munkánkban vagy az életünk bármely területén változást szeretnénk elérni, kezdjük magunkkal az átalakulást és az élet átrendeződik körülöttünk.

Két hölggyel ültünk le beszélgetni, akik által könnyebben megfoghatóvá válik a tudatosság végtelenül színes témája.

👋 Vendégeink: Dienes Maja és Erdélyi Nikolett, a Tudatosság Podcast alkotói

“Az embereknek nem tanácsra van szükségük, hanem eszközökre, amivel meg tudják változtatni az életüket.”

Erdélyi Nikolett, a Lettin’Go Academy Budapest alapítója és Dienes Maja, minősített Access Consciousness® facilitátor csaknem két éve indították útjára közösen a Tudatosság Podcast csatornájukat, amely jelenleg már több, mint 100 adással örvendeztette meg a hallgatóit.

Tudatosság Podcast – Erdélyi Nikolett és Dienes Maja interjú

Az epizódokat áthatja a gyakorlat-orientált megközelítés. A megfoghatatlannak tűnő tudatosság témáját megfoghatóvá teszik és praktikus, használható eszközökkel segítenek az embereknek rátalálni a saját belső iránytűjükre.

Fedezd fel a Tudatosság Podcast felületeit:

Spotify | Apple Podcast | Facebook  | Instagram

Ismerd meg Erdélyi Nikolett munkáját:

Weboldal | Facebook oldal  | Facebook csoportYouTube

Ismerd meg Dienes Maja munkáját:

Facebook oldal  | Facebook csoport

💬 Áramló beszélgetés a tudatosság körül 💫

A tudatosság gyakorlati eszközeivel foglalkozik a Semmittevés Podcast ötvenharmadik adása, amiből megtudhatod:

  • Mi valójában a tudatosság? (01:32)
  • Hogyan alkalmazható a tudatosság a mindennapokban? (10:02)
  • Hogyan hozzunk tudatos választásokat? (15:46)
  • A tudatosság és a teremtés kapcsolata (22:03)
  • Hogyan találjuk meg és kövessük a belső iránytűt? (26:59)
  • Hogyan teremtsük az életet 10 másodperces szakaszokból? (33:03)
  • Miben rejlik a szavak ereje? (40:04)

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (65 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: