Párkapcsolat 2.0 – Új szint a kapcsolódásban

Zalaba KrisztiánBoldogság, Életmód, Jelenlét, Önfejlesztés

Párkapcsolat 2.0 – Új szint a kapcsolódásban

A párkapcsolat örömteli és friss formáját tapasztaljuk meg akkor, amikor túllépünk az elvárásainkon a másikkal és önmagunkkal szemben.

Gyakran előfordul, hogy rögtön a kapcsolódás elején, amikor elkezdjük használni a “párkapcsolat” címkét, megtörténik egy változás a korábban jelenlévő energiákban. Már nem akarjuk a másikat elcsábítani, kedveskedni neki és ennek következtében kivonul a valódi figyelem a kapcsolatból, teret adva a megszokásnak.

Amikor felismerjük ezt a folyamatot, akkor lehetőségünk nyílik rá, hogy választásunkkal más valóságot teremtsünk.

Választhatjuk például azt, hogy sokkal inkább a frissességből, a jelen pillanatból működünk tovább. Ahogy a podcast adásban is elhangzik:

“Minden nap úgy nézek rá a másikra, hogy igen, ma is őt választom és a lehető legtöbbet megteszem azért, hogy jól érezzük magunkat.”

Egy kiváló módszer, ha kérdéseket teszünk fel magunknak és folyamatosan kérdésben vagyunk. A jó kérdéseken keresztül egészen új nézőpontból közelíthetünk egy-egy élethelyzetre, meglátva a frissességet a másikban.

Önmagunkként létezni a párkapcsolatban ✨

Egy kapcsolódásban idővel megjelenhetnek az elvárások, hogy a másiknak milyennek kellene lennie vagy éppen nekünk mit kellene tennünk, hogy megfeleljünk. Természetesen lesznek olyan helyzetek, amikor egymáshoz igazodunk, de egészen más a minősége a kapcsolatnak, ha hagyjuk a másikat és önmagunkat is olyannak létezni, amilyenek lenni szeretnénk.

Az önazonos létezés a könnyedén áramló élet alapja.

Hogyan hagyjuk a másikat önmagaként létezni?

Valódi jelenléttel. Amikor felmerül bennünk a gondolat, hogy valaminek másképpen kellene lennie, mint ahogyan most van, vegyünk észre és legyünk figyelmesek a folyamatra. A figyelem által megtörténik a transzformáció és organikusan megjelenik a helyzethez illő megfelelő cselekvés is.

A jelenléten keresztül mindig meg lehet élni a frissességet, hiszen mindig lehet frissen tekinteni a másikra úgy, mintha most látnánk őt először.

Ehhez arra van szükség, hogy ne vigyünk magunkkal semmilyen gondolatot, korábbi történést, csak azt figyeljük, ami éppen jelen van. Így egészen más formában kapcsolódni valakivel – legyen az társunk vagy akár egy családtagunk.

A Semmittevés Podcast ötvennyolcadik adásában a párkapcsolat egy egészen új dimenziójáról beszélgetünk, ami nem csak örömteli kapcsolódást eredményezhet, hanem a személyes fejlődésünkben is új teret nyit meg.

Ebben az adásban sok kérdés felmerült, ami eszközként szolgálhat számodra a jelenléthez:

  • Ma is őt választom? Ma is ezt az életet szeretném?
  • Mi az, ami lelkesít a társammal kapcsolatban?
  • Ami működött egy hónappal ezelőtt, az vajon ma is működik?
  • Mit tehetek ma azért, hogy önmagaként létezhessen?
  • Mi az, amit most szívből választok?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (25 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Podcast adás: Tudatos párkapcsolat varázsa

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: