Boldog Pénz, avagy hálával tekinteni minden bevételre… és kiadásra! – 6. adás

Zalaba KrisztiánBoldogság, Életmód, Önfejlesztés

Amikor a boldog pénz szemléletmódja hatja át az életünket, akkor jelentősen újrarendeződik a valóságunk.

A kiadás, amelyekre korábban “fájdalomként” tekintettünk, hirtelen egy olyan dologgá válik, amiért hálásak leszünk. Ahogy a levegővétel esetében ugyanolyan lényeges a be- és kilégzés, ugyanígy a bőség és pénzügyi tudatosság területén is egyaránt fontos az, hogy könnyedséggel befogadjuk és ugyanolyan könnyedséggel áramoltassuk kifelé a pénzünket.

A pénz témája nem feltétlenül kell, hogy szorongást és frusztrációt hozzon magával.

Tekinthetünk úgy is a pénzre, mint a hála és nagyrabecsülés egyik kifejeződési formájára, ahol a számunkra és mások számára értékes dolgok áramoltatása zajlik. Ha boldogan fizetünk valamiért, ami értéket képvisel számunkra, és ezt a másik fél boldogsággal – mindenféle bűntudat nélkül – befogadja, akkor az a pénz bizony boldog lesz.

A boldog pénz ezen felül tisztán láttatja velünk, hogy mire tekintünk valódi értékként az életben, és ez pedig képes meghozni a pénzügyi területen is a nagyfokú fókuszt és figyelmet.

Érdemes tudatosan foglalkozni a pénz témájával, hiszen egy jelentősen újfajta valóságot tapasztalunk meg, ha átállítunk “odabent” néhány kapcsolót. Az inspiráló példák sokat segítenek abban, hogy egy friss nézőpontból lássunk rá a dolgokra, és addig nem ismert, újfajra kérdéseket tegyünk fel magunknak.

Kérdezhetjük magunktól azt, hogy:

“Hogyan kereshetek még többet?”

…de akár azt is, hogy:

“Hogyan lehetek boldogabb azzal, amim van?”

A nézőpontunk teremti a valóságukat, éppen ezért érdemes mélyebben is megvizsgálni, hogy milyen kérdések és válaszok pörögnek bennünk.

A boldog pénz és pénzügyi tudatosság témáját járjuk körbe a Célravezető Semmittevés Podcast hatodik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan élhetünk pénzügyileg tudatosan – akár Excel táblák nélkül is
  • Mi a hatalmas különbség ár és ÉRTÉK között, és hogyan tudja mindez jelentősen átformálni a bőségtudatunkat
  • Melyek voltak számunkra azok a NAGY pénzügyi fordulópontok, amelyek új szintre emelték az életünket.

Íme egy kis kedvcsináló részlet:

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (40 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: