Az örömteli élet mesterkulcsa ☀️

Zsapka AnnaBoldogság, Elengedés, Életmód, Jelenlét, Önfejlesztés

Örömteli élet

Az örömteli élet élni szeretne rajtunk keresztül, csak olykor nem jó helyen keressük a forrását. Amikor végre megengedjük a mindennapi örömöt az életünkben, akkor teljesen új valóság tud kirajzolódni.

Az öröm képes átalakítani a mindennapokat és egyben kiváló útjelzőként is szolgál, amikor összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Ha nincs jelen az öröm, minden szürke és lehangolt, akkor érdemes körbenézni belül és a környezetünkben is, hogy mi az, ami megérett a változásra.

Az örömteli élet választása

A boldogság soha nem kívül keresendő. Amikor a boldogságunkat függővé tesszük a körülményeinktől, mindig téves úton járunk. Többek között a jóga is azt tanítja, hogy mindenkinek az alap természete a boldogság. Nem valamitől vagy boldog, hanem maga az öröm vagy, csupán azért, mert létezel.

Ha ezt az örömöt választod, akkor pedig azonos rezgés megjelenik körülötted. Minél inkább merünk “őrültek lenni” és minél inkább társul ehhez egy környezet is, annál inkább gyarapodik az öröm az életünkben.

Gyakorlati eszközök közül, a jelenlét gyakorlása az, ami képes elvinni a teljesség érzéséhez, a pillanathoz, ahol nem hiányzik semmi.

Öröm felé az elengedésen keresztül

Sokszor az elengedéssel kezdődik a valódi teremtés. Amikor megszűnik a keresés, és elengedjük a felesleget, akkor megmutatkozik a teljesség. A teljességben pedig rálelhetünk a békés, örömteli létezésre.

Az első lépés, hogy a megtaláljuk a valódi természetünket, felfedezzük belül az örömöt. A második, hogy hagyjuk a fizikai valóságot is ehhez rendeződni. Ilyenkor döntéseket kell hozni, elengedni mindazt, ami már nem szolgál.

Nem könnyű elengedni azt, amivel sokáig azonosultunk. Ebből fakadóan sokszor nem merünk változtatni. Amikor felfedezel ilyen elakadást, célravezető lehet egyenesen a félelmed felé fordulni. Tedd fel magadnak a kérdést: Mitől félsz? Mi történhet? Úgyis csak az tud elengedődni, ami hamis, ami illúzió, a téves azonosulások.

A félelem nagyon jó útjelző, ami egyenesen a szabadság felé mutat. A boldog, örömteli létezés irányába terel minket, amit  a külvilág nem tud módosítani.

Lehet a külvilágban is változást létrehozni vagy befelé indulni. De a legjobb, ha mindkettőt egyszerre csináljuk. Ha belül és kívül is elkezdünk valamerre tartani, akkor az istenit és az emberit össze tudjuk találkoztatni.

A Semmittevés Podcast hatvanötödik adásában az örölteli létezés témáját járjuk körbe. Hallhatsz arról, hogy:

  • Milyen lépések vezetnek az örömteli élethez?
  • Hogyan ismerd fel a ragaszkodásod a szenvedéshez?
  • Milyen lehetőségek tudnak bejönni az életünkbe ha örömben létezünk?
  • Hogyan tudjuk az örömöt választani a szenvedés helyett?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (47 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: