Természetes tudattágítás – 7. adás

Zalaba KrisztiánEgészség, Életmód, Jelenlét

Tudattágítás természetesen

A tudattágítás egy teljesen természetes jelenség, hiszen ha megfelelően használjuk a testet, akkor az kapuvá válik a mélyebb tudatosság felé.

Amikor nem a gondolatok szintjéről szemléljük az eseményeket, hanem az éppen aktuális megtapasztalásra irányítjuk a figyelmünket, akkor tisztán láthatjuk, hogy bőven többek vagyunk annál, mint amit gondolatok mondanak nekünk.

Néhány egyszerűen alkalmazható hétköznapi praktika sokat segíthet abban, hogy a gondolatok mögé hatolva megtapasztaljuk a mély, tudatos éberséget.

Ezt akár olyan egyszerű gyakorlatokkal is el tudjuk kezdeni, mint a hideg vizes zuhany, – egy kicsit tovább menve – a jeges vizes merülés, valamint a 24 órás böjtölés.

A tudattágítás nem arról szól, hogy kínozzuk a testet, hanem sokkal inkább arról, hogy rálássuk arra, hogy a szenvedést a legtöbb esetben nem maga az érzet, hanem inkább a gondolatok okozzák.

Amikor keresztüllátunk a gondolatok ködén, akkor megmarad a tiszta érzékelés, ami által például az összpontosítás is könnyebbé válik.

Érdemes kísérletezni, hogy számunkra mit tudja megnyitni a kapukat, hiszen napi szinten mindössze 2-3 egyszerű gyakorlat bevezetése is képes arra, hogy sokkal tudatosabbá és éberebbé tegyen bennünket.

A természetes tudattágítás témáját járjuk körbe a Célravezető Semmittevés Podcast hetedik adásában, ahol szó esik arról, hogy:

  • Hogyan tudjuk kitágítani a tudatosságunkat a testet használva
  • Milyen áldásos hatásai vannak a hideg víznek, illetve a tudatos böjtölésnek
  • Melyek azok a gyakorlati praktikák, amelyek mi is alkalmazunk a mindennapokban.

Íme egy kis kedvcsináló részlet:

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (31 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: