A közösség transzformatív ereje 🤜🏻🤛🏻

Zalaba KrisztiánCselekvés, Jelenlét, Önfejlesztés, Spiritualitás

A közösség ereje akkor mutatkozik meg igazán az életünkben, ha lehetőségünk nyílik olyan organikusan szerveződő közösség tagjává válni, ahol a tagok abból az őszinte érdeklődésből csatlakoztak, hogy mi az, amit ők hozzá tudnak tenni a közösséghez.

Egy ilyen támogató közösség transzformatív erejével foglalkozunk a Semmittevés Podcast harminchatodik adásában, amely abból a gondolatból bontakozik ki, hogy:

“Egyedül gyorsan lehet haladni, együtt messzire lehet jutni.”

Saját élményeink inspiráltak minket arra, hogy a közösség ereje témáját feldolgozzuk egy epizód formájában. Az elmúlt időszakban megtapasztaltuk, milyen óriási energia tud összpontosulni akkor, amikor nem mindent egyedül szeretnénk megoldani, hanem bátran megosztjuk egy támogató közösségben azt, amiben fejlődni, növekedni szeretnénk.

Ez a nyitottság és kölcsönösség azon kívül, hogy legtöbbször nagyon eredményes, a fejlődés folyamatát is izgalmassá teszi.

Egy közösségben megtapasztalhatod a “nem vagyok egyedül” érzés felszabadító erejét is.

Hogyan válasszunk közösséget?

Ha bizonytalan vagy, melyik lenne számodra a leginkább támogató közösség, érdemes megnézni hogyan alakult ki maga a csoport. Egy organikusan szerveződő, nem hitrendszeren alapuló közösség olyan tagokból fog állni, akik szívből oda szeretnének tartozni. A mozgatóereje a csoportnak abból ered, hogy mindenki a saját hozzáadott értékét beleteszi a közösbe, így egy virágzó folyamatot hozva létre.

Akarjuk vagy sem, sok szempontból letükrözzük a környezetünket, és az a társaság amelyikkel az időnket töltjük, nagy hatással lesz az utunkra, akár a döntéseinkre. Nem mindegy tehát kivel, kikkel kapcsolódunk.

Érdemes olyan közösséget választani, ahol önmagunkat tudjuk adni és így saját színezetünkkel fogunk értéket teremteni a csoportban is.

Életünk során folyamatosan változunk, fejlődünk, így eljöhet a pont, amikor szűkösnek érzünk egy kapcsolódást, és így új dimenziók hívása jelenik meg a szívünkben. Ugyanúgy előfordulhat ez egy tudatos párkapcsolatban, mint egy közösségben.

A beszélgetésben szóba kerül a Semmittevés Backstage is, a privát online közösségi platformunk, ami abból az inspirációból született meg, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatóknak kapcsolódni egymással. Az a célunk, hogy otthonos közeget teremtsünk, ahol a résztvevők szívesen megnyílnak, és mindig értékes tartalmat és figyelemmel teli kommunikációt találnak.

A közösség ereje témáját járjuk tehát körbe a harminchatodik adásban, ahol szó esik arról is, hogy:

  • Miért érdemes közösségben gondolkodni, ha valóban messzire szeretnénk jutni?
  • Hogyan tudja támogatni a saját növekedésünket a közösség ereje?
  • Hogyan tudunk mi magunk értéket vinni a választott közösségbe?
  • Mi a különbség a hitrendszeren alapuló és az organikusan szerveződő közösségek között?
  • Mi is az a Backstage és miért hívtuk életre?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (26 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: