Hogyan lesz egy hobbiból sikeres vállalkozás?

Zalaba KrisztiánBátorság, Boldogság, Cselekvés, Jelenlét

Hobbiból vállalkozás - A Semmittevés.hu története

Amikor egy korábbi hobbiból vállalkozás válik, akkor valami sokkal mélyebb dolog viszi előre az üzletet, mint a pénzkereset lehetősége.

A Semmittevés Podcast is egy hobbiként indult.

A belső tűz hatására csináltuk a podcast adásokat anélkül, hogy bármilyen stratégiát is mögé tettünk volna. Amikor elkezdtünk élő eseményeket is csinálni, hamar kiderült, hogy mennyire jó fej emberek hallgatják az epizódokat és ebből organikusan alakult ki a közösség építés gondolata.

Mára a Semmittevés.hu egy mikrovállakozássá alakult, amiben felépítettük a Backstage szolgálatást. Programokat és eseményeket szervezünk, ahol kapcsolódhatunk a hozzánk hasonló emberekkel és együtt tudunk fejlődni. 🙌🏻

Hobbiból működő vállalkozás… véletlenül? 😮

Egy hobbi csak bizonyos pontig képes adott minőségben létezni. Mint minden, ez a tevékenység is fejlődni, növekedni szeretne.

Ezen a ponton dönthetünk úgy, hogy utat adunk neki, követjük az energiát és hagyjuk, hogy hozzá kapcsolódjon az üzlet. Természetesen ez a növekedés legtöbbször csak akkor tud megtörténni, ha előtte teret hozunk létre neki és megtanuljuk bátran elengedni mindazt, ami már nem szolgálja a további életünket.

Önmagában is óriási öröm és hajtóerő, ha azzal foglalkozhatunk, amit igazán szeretünk csinálni. De még talán ennél is fontosabb látni, hogy mennyit fejlődhetünk a vállalkozás tapasztalatain keresztül.

Érdemes a folyamat közben jelen lenni és minden nap feltenni magunknak a kérdést, hogy:

“Mi az ami, itt és most működik nekem?”

Ha azt csináljuk, amihez adott pillanatban leginkább jön az energia, akkor nem csak a vállalkozásunkat, hanem önmagunkat is választjuk ezzel egyidőben. A választásainkkal pedig megteremthetjük a vágyott életet.

Ha azon gondolkozol, hogy a hobbidat vállalkozásként szeretnéd tovább vinni, a legjobb tanács, amit adhatunk, hogy ne gondolkozz. Indulj el az úton annak ellenére, hogy nincs garancia a befektetett energiád megtérülésére.

Azáltal, hogy belelépsz az ismeretlenbe, elkezdődik a személyes fejlődésed egy egészen új szakasza is, amiből “legrosszabb esetben” bölcsebben fogsz továbbmenni.

A Semmittevés Podcast hatvankettedik adásában megosztjuk a saját tapasztalatainkat a hobbiból formálódott vállalkozásainkról, és ezen felül kifejtjük, hogy:

  • Hogyan lesz még a hobbiból egy működő dolog?
  • Miként lett a Semmittevés.hu “véletlenül” egy mikrovállalkozás?
  • Mit javaslunk neked, ha a vállalkozás elindítása előtt állsz?
  • Milyen kérdéseket érdemes feltenned magadnak, ha folyamatosan fejlődő üzletet szeretnél?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (27 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: