Jelenlét: Az önazonos élet alapja

Zalaba KrisztiánBátorság, Boldogság, Jelenlét, Önfejlesztés

Jelenlét: Az önazonos élet alapja

Van egy útjelző tábla, ami a legnagyobb pörgésben és sorsfordító változások közepette is mutatja az utat: ez a jelenlét.

Az elmúlt egy év rengeteg változást hozott mindkettőnk életében. Felpörögtek az események az életünk minden területén, és rengeteg új inspirációval lettünk gazdagabbak. Úgy éreztük, újra eljött az idő, hogy a mindig változatlan jelenlétről beszélgessünk.

Amikor elindul egy változás hullám az életünkben, nem érdemes megállítani – még akkor sem, ha adott pillanatban nem látjuk pontosan hová fog elvezetni minket. A jelenlét segítségével tudni fogjuk, hogy mikor kell a folyamat során a befogadást és mikor az elengedést gyakorolnunk a valódi változáshoz.

A “nem-jelenlét” természete

Amikor nem vagyunk igazán önmagunk, akkor legtöbbször a gondolatokkal és érzésekkel azonosulunk. Természetesen ez sem probléma, hiszen ha látjuk az azonosulást, akkor már a megfelelő irányba “nézünk”.

Ha új gondolatokat és más viselkedést szeretnénk megtapasztalni az életünkben, akkor ahhoz a tudatosságunkat kell megváltoztatni.

A jelenléthez emellett bátorság is szükséges.

Úgy érdemes élni az életet, hogy követjük azt, ami szívből jön. Igaz ez a magánélet minden területére, vagy akár arra is, ha a hobbinkat vállalkozássá szeretnénk formálni.

Jelenlét és valódi Önmagunk ✨

A változás megvalósításához elsősorban arra lesz szükség, hogy az elme korlátait hátrahagyjuk.

Amikor felesleges gondolatok és folyamatos mentális narráció nélkül éljük az életünket, azt vehetjük észre, hogy elkezdünk igazán önmagunkként létezni.

Ettől nem csak jobban fogjuk érezni magunkat, hanem mások is észreveszik a változást. Az emberek az energiát érzékelik és érzik, HONNAN, milyen energiából cselekszünk.

A Semmittevés Podcast hatvanharmadik adásában ismét a jelenlét témáját járjuk körbe. Hallhatsz arról, hogy:

  • Mi igazából a jelenlét és hogyan “működik”?
  • Hogyan érhetjük magunkat tetten, amikor nem vagyunk jelen?
  • Milyen összetevői vannak a jelenlétnek?
  • Hogyan tudunk valódi változást létrehozni a világban?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (27 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: