Pénzről őszintén: Hogyan lehet könnyedséggel áramoltatni?

Zalaba KrisztiánBoldogság, Cselekvés, Életmód, Önfejlesztés

Pénzről őszintén: Hogyan lehet könnyedséggel áramoltatni?

Ritkán adódik alkalmunk a pénzről őszintén beszélgetni másokkal, hiszen sokakat nem fűz egészséges viszony hozzá.

Mi van akkor, ha csupán a hozzáállásunk megváltoztatásával a pénz áramlása beindul az életünkben, egészen új lehetőségeket nyitva a világunkban?

A pénzzel kapcsolatban rengeteg nézőpont és tabu merül fel a mindennapokban. Ez sok esetben visszavezethető arra, hogy egyfajta teherként vagy akadályozó tényezőként szerepel az életünkben.

Azt érezzük, hogy a pénz mindig szűkös erőforrásunk, ezáltal mi magunk teremtjük meg a világot, amiben soha nincs elég belőle.

Ha a bőséget szeretnénk megteremteni, akkor érdemes a nézőpontunkon is változtatni. Amennyiben végtelen lehetőség áll rendelkezésünkre a saját valóságunk formálásához, miért ne lehetne annyi pénz nálunk, amit bőségként élünk meg?

A pénz áramlása 💸

Fontos, hogy a pénz áramlását nem szabad megakasztani. Természetesen jó, ha valamilyen automatizált formában befektetési vagy spórolási céllal félreteszünk, de a növekedést a felénk áramló pénzmennyiségben csak akkor tapasztalhatjuk meg, ha az harmóniában működik a kiáramló pénzzel.

A több pénz nem kell, hogy több munkával járjon. 

Sokan éppen saját, pénzhez fűződő negatív kapcsolatuk miatt nem merik elkérni a szolgáltatásuk vagy termékük valódi értékének megfelelő pénzösszeget. Ezzel azonban magunktól és főképpen a vállalkozásunk növekedésétől vágják el a lehetőségeket.

Amikor bennünk van a szándék, hogy kiváló dolgot csináljunk, ahhoz nagyon jó játék partnerünk a pénz. Azáltal, hogy több bevételünk van, másoknak is többet tudunk kifizetni, jobb szolgáltatást tudunk nyújtani, így mindenkinek többet teremtünk.

Könnyedség a pénzzel 💫

Az univerzum adni szeretne számunkra és ennek egyik formája a pénz. Általa lehetőségeket teremtünk az életünkben, a lehetőségeken keresztül pedig minden tekintetben gazdag életet.

A gazdagság nem valamilyen anyagi cél elérése, hanem egy létállapot.

Az a meggyőződés, hogy a pénz olyan, mint a levegő, mindenhol ott van és hozzánk áramlik amikor szükségünk van rá.

Ha ezt magunkévá tesszük, megváltozik a pénzhez fűződő viszonyunk és radikálisan átalakulunk. Többé már nem a szűkösség, hanem a bőség érzését tapasztalhatjuk attól függetlenül, hogy mit birtoklunk.

A Semmittevés Podcast ötvenkilencedik adásában a pénzzel való kapcsolatunk átformálásáról beszélgetünk, ami kiemelkedően fontos, ha lehetőségekben gazdag életet szeretnénk teremteni magunknak. Ebből az adásból megtudhatod azt is, hogy:

  • Hogyan tudjuk fejleszteni a pénz befogadási és költési képességünket?
  • Miként formálhatjuk át a pénzhez fűződő viszonyunkat?
  • Hogyan tekintsünk könnyedséggel a pénzre?
  • Hogyan kommunikáljunk az üzletünkkel?

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (36 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adásban említésre került:

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: