Újraértékelni az életet – Beszélgetés az életközepi válságról Dankó Szilvi midlife mentorral

Zalaba KrisztiánBátorság, Interjú, Jelenlét, Önfejlesztés

Életközepi válság alatt újraértékelni az életet - Dankó Szilvi interjú

Könnyen azt hihetjük, hogy az életközepi válság csak a 40-es és 50-es éveikben járó embereket érinti, ugyanakkor a “tünetek”  megtapasztalhatóak akár már a 30-as éveikben járó fiataloknál is…

Amikor érezzük, hogy nem vagyunk úgy igazán a helyünkön, akkor válik fontossá az, hogy újraértékeljük az életet.

Minden nehézség egyben egy új lehetőség is, és nem szükséges eljutni a szenvedésig ahhoz, hogy változtassunk. Bárhol vagyunk éppen a folyamatban, érdemes ébernek lenni a belső világunkra, gondolatainkra, érzéseinkre. A folyamatos újraértékelés egy elengedhetetlen összetevője a boldog és kiteljesedett életnek.

Nézd meg a 10 perces kedvcsináló videót az adásból:

Mikor köszönt be az életközepi válság? ⏳

Amikor az apró, mindennapi döntéseink nincsenek összhangban azzal, ami mélyen a Szívünkben van, akkor egy idő után nagyon kényelmetlenné válik az élet.

Sok esetben csak egy enyhe frusztrációt érzünk, amikor reggel felébredünk, ugyanakkor ha nem foglalkozunk a tudatosan önmagunkkal, akkor egyre nagyobb lesz a belső szorítás. A sok apró frusztráció idővel összeadódik.

Ilyenkor nagy erővel tör felszínre az, hogy nem tudunk tovább így élni, és valami radikális változásra van szükség…

Lehet tudatosan is alakítani a folyamatot, és akár azt is megfontolni, hogy támogatást kérünk egy hozzáértőtől. Fontos, hogy ne kudarcként tekintsünk a segítségkérésre, hiszen ez már alapból olyan tudatosságot és elhivatottságot feltételez, ami a siker egyik legfontosabb kulcsa.

Érdemes már akkor valamilyen megoldás után nézni, ha azt érezzük, hogy nem igazán van jelen az a flow a mindennapokban, amit valójában szeretnénk.

Életközepi újraértékelés, mint lehetőség 💪🏻

Az életközepi újraértékelés (életközepi válság helyett) során nem elég, hogy csak eljátszadozunk a változás gondolatával, fontos, hogy cselekedjünk is!

Könnyű felhalmozni rengeteg tudást, hogyan kéne jól élni az életet – a kérdés, hogy mennyire tudjuk megvalósítani azt, amit eltervezünk…

A “tudás” önmagában kevés.

Ha a hétköznapi akciók szintjére nem tudjuk lehozni a bennünk élő világot, akkor nem lesz valódi átalakulás. A cselekvésen keresztül tudunk igazán azzá válni, akivé válni szeretnénk, amihez egy rendszerezett élet fontos támogatást ad.

Természetesen kérhetünk segítséget többféle módon is, és erre szeretnénk egy alternatívát mutatni. Leültünk beszélgetni egy specialistával, aki az életközepi válság és újragondolás szakértője.

👋 Vendégünk: Dankó Szilvi midlife mentor

Dankó Szilvi midlife mentor abban támogat másokat, hogy a frusztráló mindennapok helyett újra boldog és kiteljesedett életet tudjanak élni.

A több mint 20 éve tartó önismereti útja, élettapasztalatai és számos tudásanyag összessége alkotja az egységet a munkájában, amellyel a nehéz helyzetek – például válás, gyász, életközepi válság – feldolgozásában segít 30-50 év közötti férfiaknak és nőknek.

Az általa vezetett Midlife mentoring folyamat során feltárásra kerülnek a kevésbé hasznos minták, és olyan új működések kialakítására irányul a fókusz, amelyek örömtelibb hétköznapokhoz vezetnek.

Ismerd meg Dankó Szilvi munkáját:

Facebook Weboldal

💬 Inspiráló beszélgetés az életközepi válság témájáról

Az életközepi válság és életközepi újragondolás témájával foglalkozik a Semmittevés Podcast negyvenkilencedik adása, ahol megismerheted:

  • Milyen dolgok hatására jelenik meg valakinél az életközepi válság? (05:46)
  • Mikor keresnek a legtöbben támogatást? (07:15)
  • A spiritualitás és a tudatos cselekvés összhangja (12:10)
  • Hogyan járul hozzá a veszteség feldolgozás a fejlődéshez? (17:02)
  • Miben segít a Midlife mentoring folyamat és milyen eredmények várhatóak? (33:19)

Ha szeretnéd meghallgatni a teljes adást (42 perc), akkor megteheted az alábbi helyeken:

Az adáshoz kapcsolódó további érdekességek:

🎧 Hallgasd meg a “titkos” beszélgetést is

A podcast adás felvétele után bekapcsolva maradt a mikrofon, és folytattuk a beszélgetést további kapcsolódó – és izgalmas – témákkal fűszerezve. Ha kíváncsi vagy a “titkos” hanganyagra, akkor a Backstage online közösségi platformon tudod meghallgatni – lent ismerd meg a részleteket.

Várunk a Backstage-ben 👋

Ha szeretnél mélyebben is kapcsolódni hozzánk és beszélgetni az adásban elhangzott témákról, akkor szeretettel látunk a Backstage privát közösségi platformon, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel tudsz találkozni és beszélgetni.

Fedezd fel a Backstage közösséget

Köszönjük! 🙏

Ha tetszik a podcast, és szeretnéd támogatni a további adások kibontakozását, akkor:

  • Iratkozz fel a számodra kedvelt podcast alkalmazásban (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), és így az új adások már a megjelenésük napján eljutnak hozzád
  • Küldj be egy visszajelzést és írj egy őszinte értékelést az Apple Podcasts rendszerén, mivel ezek sokat segítenek nekünk és a podcast terjedésének
  • Látogasd meg a YouTube csatornánkat, ahol érdekes klipeket találsz az egyes adásokból - plusz így videón is nézhetsz bennünket. 😉

Ha mindezeken felül szeretnéd még aktívabban nyomon követni az utunkat, akkor érdemes jelentkezni a privát email listára, ahol további érdekességeket is megosztunk veled.

Vedd komolyan a lelassulást

Iratkozz fel és ajándékként elküldjük neked az egyoldalas Semmittevés Tervezőt, amely segít tudatosabban kezelni a lazítást a mindennapokban.

Amennyiben úgy érzed, akkor bátran oszd meg a bejegyzést a számodra szimpatikus helyen: